Read Comments

Tao Hua Yuan – De Tuin van Perzikbloesem

Tao Hua Yuan – De Tuin van Perzikbloesem

100604-DSC_2184 B-carayuan

fotoprint op ondergoed, 2010

1500 jaar geleden schreef de Chinese dichter Tao Yuanming (Jin dynastie) het gedicht “Tao Huan Yuan” ( De Tuin van Perzikbloesem). In het gedicht vertelt hij: Op een dag zeilde een visser langs een kreek. Plotseling zag hij een weggetje tussen de bergen. Hij verliet zijn boot, volgde het weggetje en vond een andere wereld. In die wereld waren de huizen mooi en netjes, de perzikbomen stonden in bloesem, mensen hadden een rijk leven en woonden gelukkig samen. De visser werd goed ontvangen. Een paar dagen later ging hij terug naar zijn eigen huis. Daarna kon hij het paradijs niet meer terug vinden.

100621-Tao Hua Yuan (dames boxershort)-carayuan

Met een auto en een camera heb ik de route langs de Hoge Dijk gevolgd. Via de cameralens kijk je anders naar het landschap. Wat me is opgevallen zijn de schitterende huizen aan de plassen. Netjes en zeer goed onderhouden. En met prachtig versierde tuinen. Groene grasveldjes, roze perzikbloesem, eendjes die zwemmen in het water, bladeren van de waterlelie die drijven op het water… Wat een droomwereld. Ik zag geen mensen, maar ze wonen er wel. Ze moeten wel gelukkig zijn met hun prachtige huizen, hun wereld. Ze zorgen goed voor hun huizen. Het is eigenlijk een intieme band tussen de twee. Een wereld op zich. Uit dat idee is deze serie ontstaan.

100621-Tao Hua Yuan (sokken 1)-carayuan

Cara Yuan

Copyright©carayuan2010