Read Comments

Artificial Landscape

Artificial Landscape (2003)

Steeds meer natuur wordt vernietigd en steeds meer huizen worden gebouwd. In 2000 ben ik verhuisd naar Alphen aan den Rijn. Deze stad in het Groene Hart is in 2001 gekozen tot de groenste stad van Nederland en een jaar later zelfs tot groenste stad van Europa. Sinds ik er woon, heb ik steeds meer huizen gebouwd zien worden op plekken waar eerst groen was.

Projecten

Door mijn Artificial Landscape in de groenrijke omgeving van de Zegerplas te plaatsen, wilde ik anderen stimuleren na te denken over hoeveel groen we nog door huizen willen vervangen, voordat er helemaal geen groen meer is.
Materiaal: fotocollage gedrukt op bisonyl, bakstenen, touw.

Artificial Landscape was onderdeel van het kunstproject Het Volkstuinkunstpad uit 2003. De organiserende stichting Reisgenoten wilde ermee een breed draagvlak creƫren voor het behoud van het Groene Hart. Beelden en installaties van de kunstenaars werden in de zomer langs zeven wandel- en fietsroutes in het Groene Hart geplaatst.