Read Comments

Story of Tea Cups

Story of Tea Cups

China en thee zijn al 2000 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Thee drinken is een vast onderdeel van het dagelijks leven: voor het eten, na het eten, als je gasten ontvangt of op bezoek bent bij iemand, tijdens het werk, in de trein, in de auto, in theehuizen….

Teacups Teacups2

Bij mij thuis in China, drinken we ook altijd thee. Het is een moment om je drukke werk even opzij te zetten en de tijd te nemen om je te ontspannen. Het is ook een moment om samen te zijn en gedachten met elkaar te delen. Thee drinken is gezellig en relaxed. En je geniet natuurlijk van de smaak van thee.

Ik woon nu ruim 10 jaar in Nederland, terwijl mijn familie in China is. Ik heb hier koffie leren drinken en ik drink veel minder thee. Maar wanneer ik weer bij mijn familie in China ben, en wanneer wij weer bij elkaar zitten om thee te drinken, dan voelt het alsof wij altijd bij elkaar zijn.

Story of Tea Cups 1B Story of Tea Cups 4B Story of Tea Cups 7B

Chinese inkt en stempelinkt op papier